Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

Eκδήλωση για την ανάδειξη των Βυζαντινών μνημείων στα Ελληνικά

Eκδήλωση για την ανάδειξη των Βυζαντινών μνημείων στα Ελληνικά
Αναρτήθηκε από agrinionews

Η ανάδειξη των Βυζαντινών Μνημείων του Αρακύνθου ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ (Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009) στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελληνικών του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιο Παλιούρα, ο οποίος απεκάλυψε με φωτογραφικό υλικό την ιστορία και τη σημασία των βυζαντινών μνημείων της περιοχής.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων με τίτλο «Ο πολιτισμός μας στο προσκήνιο» που οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη συνεργασία των Δήμων, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του νομού.
Στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τον Αράκυνθο ως: «Μνημείο της φύσης που κρύβει υπέροχους θησαυρούς του πολιτισμού και της παράδοσης από τους προϊστορικούς ακόμη χρόνους» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο «Ο Αράκυνθος αποτελεί μοναδικό πλούτο για την Αιτωλοακαρνανία.
Που προστατεύοντας τον από τους ασυνείδητους εμπρηστές και αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά του έχουμε πολλά να κερδίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου