Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοινωθέν Ιεράς Μονής Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού, Μετόχι Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους

Πανηγυρίζει αύριο 8 Σεπτεμβρίου, το Μετόχι της Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, η « Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου», Σοχού, που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Σήμερα,στις 5.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Σοχού θα γίνει επίσημη υποδοχή της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, της Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, από το Δήμο Σοχού.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας από το Σοχό προς την Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου, και επίσημη υποδοχή Της στη Μονή από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, κ.κ. Σπυρίδωνα και την Αδελφότητα της Μονής.

Στη συνέχεια, στο Καθολικό της Μονής, θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες του Μικρού Αγιασμού και του Μικρού Εσπερινού.

Στις 8.00 σήμερα το βράδυ, θα τελεσθεί η Ιερή Αγρυπνία της Εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου, κατά το Αγιορείτικο Τυπικό ,ενώ αύριο στις 7.00 το πρωί, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει λιτάνευση της Θαυματουργῆς Εικόνας στα πέριξ της Μονής.

Η Θαυματουργή Εικόνα θα παραμείνει για προσκύνηση στο Μετόχι του Σοχού μέχρι και την επομένη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου,εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις 2.00 το μεσημέρι.Κάθε μέρα, στις 7.00 το πρωί, θα τελείται η Θεία Λειτουργία, και στις 5.00 το απόγευμα ο Εσπερινός. Μετά τη Θεία Λειτουργία, το πρωί, και μετά τον Εσπερινό, το απόγευμα, θα ψάλλεται η Παράκληση της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου