Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ : "ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ" Ρεπορτάζ - φωτό: Νίκος Μαγγίνας


Την συμπαράστασή του στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην βορειοανατολική Αττική και απειλεί πλέον περιοχές του Λεκανοπεδίου εξέφρασε την Κυριακή το πρωί, από την Ίμβρο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

"Σήμερα που εμείς γιορτάζουμε και πανηγυρίζουμε, αγαπητοί αδελφοί, εις την Ελλάδα, εις την Αττικήν, όπως θα βλέπετε εις την τηλεόραση, βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες καταστρεπτικές πυρκαγιές. Συμπάσχουμε με όλους τους αδελφούς μας, οι οποίοι χάνουν την περιουσία τους, που χάνουν τα σπίτια τους, που χάνουν το βιός τους και ο Θεός να φυλάξει, πολλές φορές, απειλείται και η ίδια τους η ζωή" είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, του χωριού Άγιοι Θεόδωροι Ίμβρου.
"Έχει πρόσφατη πικρή εμπειρία η Ελλάδα από τα περασμένα καλοκαίρια, από ανάλογες καταστροφικές πυρκαγιές. Η σκέψη μας και η προσευχή μας είναι μαζί τους και ευχόμεθα να προστατεύσει ο Θεός τις άλλες περιοχές της Ελλάδος, να σταματήσει το κακόν εις την Αττικήν και να προστατεύσει, να προφυλάξει τις άλλες περιοχές της Ελλάδος από ανάλογους κινδύνους και απειλές, οι οποίες απειλές και οι οποίοι κίνδυνοι είναι ανεξήγητοι και απαράδεκτοι όταν πίσω από αυτούς υπάρχει ανθρώπινος δάκτυλος και υστεροβουλία και ιδιοτέλεια και συμφέρον. Αυτοί οι αδελφοί μας, όποιοι και αν είναι και κάνουν αυτά τα πράγματα προς ίδιον όφελος είναι ασυγχώρητοι και τους παραδίδουμε εις την κρίσιν του Θεού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου