Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009

Εκδόθηκε το νέο τεύχος του περιοδικού ''Ρίζα Αγρινιωτών''

Ένα ακόμη τεύχος του περιοδικού «Ρίζα Αγρινιωτών», που εκδίδεται επί 20 συνεχή χρόνια από το Σύλλογο των εν Αθήναις Αγρινιωτών ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για την 73η έκδοση, η οποία στη θεματολογία της περιέχει σημαντικά ιστορικά, πολιτιστικά αλλά και επίκαιρα κείμενα.

Ειδικότερα στο εν λόγω τεύχος περιλαμβάνονται τα ακόλουθα άρθρα: «Καπναποθήκες στο Αγρίνιο του Μεσοπολέμου», «Στοιχεία για το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας», «Αεροφωτογραφία του προπολεμικού Αγρινίου», «Στοιχεία για την ανέγερση του ναού της Μητρόπολης» και «Οι παιδονόμοι της δεκαετίας του ’30». Η περιβαλλοντική διακυβέρνηση της λίμνης Τριχωνίδας αλλά και όλη η αλήθεια για το έγκλημα της εκτροπής του Αχελώου αναλύονται διεξοδικά, ενώ εκτενές αφιέρωμα γίνεται και για την επάνοδο του Παναιτωλικού στη ΄Β Εθνική. Επίσης, φιλοξενούνται κείμενα για τον ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη, το δημοσιογράφο και μετέπειτα πολιτικό Μιλτιάδη Μάλαινο, καθώς και μια εκ βαθέων συνέντευξη στην οποία η Κάτια Γέρου μιλά για το θέατρο και το Αγρίνιο. Τέλος και σε αυτό το τεύχος, οι αναγνώστες της Ρίζας μπορούν να διαβάσουν την τρέχουσα πολιτιστική επικαιρότητα, αποσπάσματα διηγημάτων, ποιήματα, κριτικές βιβλίων το περιεχόμενο των οποίων αφορά ή σχετίζεται με τη γενέτειρά μας, αλλά και τις δραστηριότητες των μελών του συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό μπορείτε να πάρετε, επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους έκδοσής του, κυρία Μόλλη Βότση στον τηλεφωνικό αριθμό 2108016123 και τον αγαπητό φίλο Ανδρέα Μπρέσιακα στον τηλεφωνικό αριθμό 6942910571.Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Δ.Σ και όλους όσους κουράζονται για να βγεί Η ΡΙΖΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου