Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

"Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης 200 χρόνια από την κοίμησή του"Ένα σημαντικότατο θεολογικό-επιστημονικό Συνέδριο


Eνα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο, εξ επόψεως εκκλησιαστικής και επιστημονικής, για τα 200 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, πρόκειται να διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου στον Πεντάλοφο της Γουμένισσας (στο νομό Κιλκίς), με διοργανωτή το εκεί Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Συμφώνως με το εκδοθέν δελτίο Τύπου, το Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου που αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Ορους, με αφορμή την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την κοίμηση του προστάτου Αγίου του, διοργανώνει το Επιστημονικό αυτό Συνέδριο από 3ης έως 5ης Σεπτεμβρίου 2009. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Κοινόβιο. Εγκριτοι καθηγητές Πανεπιστημίου από τις Θεολογικές Σχολές του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ θα μιλήσουν επί τω σκοπώ της μελέτης και της ανάδειξης του σπουδαίου θεολογικού έργου του Αγίου.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 7 μ.μ ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου, αρχιμ. π. Χρυσόστομος και θ' ακολουθήσει εισαγωγική ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σϊμωνος Πέτρας, αρχιμ. π. Ελισαίο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για άνδρες και γυναίκες.

Για περισσσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ιερά Μονή και στο τηλέφωνο 23430 - 42314, gρες 12-2 μ.μ. καθημερινώς και στο τηλεομοιότυπο (fax): 23430 - 43080.


ΠΗΓΗ:agioritikesmnimes.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου