Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

ΨΩΜΙ αντί ΣΕΞ ....


"Θα διαβάσατε φαντάζομαι την τελευταία είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου αυτές τις ημέρες. Ανθρωπιστικές οργανώσεις ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας για το νόμο που πέρασε, στα κρυφά σχεδόν, από την Βουλή του Αφγανιστάν σύμφωνα με τον οποίο ο σύζυγος έχει δικαίωμα να αρνηθεί τη σίτηση της συζύγου που του αρνείται τις συζυγικές σχέσεις.
Ψωμί αντί σεξ λοιπόν.
Ή ίσως σεξ αντί ψωμιού.
Πανάρχαια η ανταλλαγή σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Η ωμή ωστόσο θέσπισή της σε νομοθέτημα όσο να 'ναι εξεγείρει ακόμα κάποια αντίδραση στον “πολιτισμένο” κόσμο.


Κάποτε η Λυσιστράτη πρότεινε στις γυναίκες της Αθήνας την αποχή από τα συζυγικά τους καθήκοντα προκειμένου να εξαναγκάσουν τους άνδρες τους να σταματήσουν τους μακροχρόνιους πολέμους. Αν δε, δε με απατά η μνήμη μου και μεταξύ “Θεών” του Δωδεκαθέου εξακολουθούσε να υπάρχει ως όπλο η ερωτική αποχή.

Στην χριστιανική μας εποχή και κοινωνία μοιάζει να έχει λυθεί το θέμα μέσα από τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου: η σεξουαλική επιθυμία του ενός από τους δύο συζύγους λειτουργεί ως ηθική υποχρέωση για τον άλλο. Κάθε αποχή πρέπει να αποφασιστεί από κοινού και πάντως προσωρινά.

Ωστόσο επιτρέψτε μου να πω, πως ό,τι θέσπισαν με νόμο οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν (μην απορείτε λέγοντας μα καλά πότε πήραν την εξουσία οι Ταλιμπάν; Οι Ταλιμπάν μπορούν να νομοθετούν και χωρίς να είναι στην εξουσία!!!! Η απόπειρα προσέγγισης των ακραίων στοιχείων από τον πρόεδρο είναι άγρα στα νερά που ψαρεύουν οι Ταλιμπάν!!) στην ορθόδοξη χριστιανική μας πραγματικότητα αποτελεί θέσφατο εδώ και πολύ καιρό.


Εκεί τιμωρούνται οι γυναίκες σύζυγοι. Εδώ τιμωρούνται αμφότεροι οι σύζυγοι.
Εκεί τιμωρός είναι ο άνδρας. Εδώ τιμωρός “ονομάζεται” ο Θεός.
Εκεί στερείται το θύμα του υλικού άρτου. Εδώ στερούνται οι παραβάτες του ουρανίου Άρτου.
Εκεί η διαπόμπευση είναι εντός της κοινωνίας. Εδώ συντελείται εντός της εκκλησίας.
Εκεί αντέδρασαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις (απειλώντας να κόψουν τα λεφτά. Πάλι ψωμί αντί σεξ αλλά σε άλλο επίπεδο!!!!) Εδώ ποιος θα αντιδράσει;
Εκεί νομοθετεί ο φόβος των Ταλιμπάν. Εδώ κρέμεται επί της κεφαλής όποιου πνευματικού διαφωνήσει ο φόβος των εδώ Ταλιμπάν.
Εκεί κινδυνεύουν ζωές. Εδώ κινδυνεύουν ψυχές".

ΓΔΜ


ΠΗΓΗ:anastasiosk.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου