Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ. ΚΑΛΥΜΝΟΣ 23-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


Μετά την μεγάλη επιτυχία του σεμιναρίου για κανόνι στη Σύμη και κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Καλύμνου το 2ο σεμινάριο κανονιού γίνεται πραγματικότητα.
Από τις 23-30 Αυγούστου στην γοητευτική Κάλυμνο ο Μανώλης Καρπάθιος θα διδάξει τις σύγχρονες τεχνικές του οργάνου σε μουσικούς απ’όλη την Ελλάδα. Συνδιοργανωτής του σεμιναρίου είναι η Πολιτισμική Εταιρεία Σύμης του Γιάννη Μεγαλούδη πού θα παρέχει τεχνογνωσία και την εμπειρία του πρώτου σεμιναρίου.
Η αυξημένη ζήτηση για συμμετοχή δείχνει την ανοδική πορεία του οργάνου στη χώρα μας και τη δίψα του κόσμου για πηγαίες μουσικές εκφράσεις πού σχετίζονται με την αρχαιοελληνική και βυζαντινή μουσική πραγματεία.
Η τιμή συμμετοχής είναι 140€ και περιλαμβάνει την διδασκαλία και την φιλοξενία.
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Καλλιόπη Μαύρου, τηλ.6976679366 και 6979467705.


ΚΑΝΟΝΙ.
Το κλασσικό μουσικό όργανο της ανατολικής μουσικής που κρατάει από το μονόχορδο κανόνα του Πυθαγόρα και επηρέασε τις μουσικές των λαών της ευρύτερης ανατολής, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Στην Ελλάδα, μετά από μια μακριά περίοδο ύφεσης, τα τελευταία χρόνια με τις προσπάθειες νέων ανθρώπων έχει ανανεωθεί το ενδιαφέρον για το κανόνι και πολλοί μουσικοί ασχολήθηκαν με το όργανο αυτό.
Αν και θεωρείται το θεμέλιο όργανο της κλασσικής ανατολικής ορχήστρας, αφού μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια όλα τα διαστήματα και τις κλίμακες, το κανονάκι χρησιμοποιείται σε όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής. Από παραδοσιακές, έθνικ και δυτικές μελωδίες μέχρι τζάζ, ποπ και λαϊκή μουσική της Μεσογείου καθώς όμως και σε ατμοσφαιρική ονειρική μουσική και όπου αλλού οδηγήσει η δημιουργική φαντασία της μουσικής.
Φέτος στις αρχές του καλοκαιριού οργανώθηκε από τον Μανώλη Καρπάθιο στην Σύμη το πρώτο σεμινάριο για το κανονάκι που έδωσε την αφορμή στον Δήμαρχο Καλύμνου να ζητήσει από τον Μ.Καρπάθιο οργανώσει ένα δεύτερο που ξεκινάει στις 23 Αυγούστου

Μανώλης Καρπάθιος.
Γεννημένος στην Αθήνα με καταγωγή από την Κάλυμνο της Δωδεκανήσου. Αρχικά παρακολούθησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας δίπλα στον Γεράσιμο Μηλιαρέση και στη συνέχεια σπούδασε Βυζαντινή και παραδοσιακή Ελληνική μουσική στη σχολή του Σίμωνα Καρά με την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μάρκου. Σπούδασε το κανονάκι στην Κωνσταντινούπολη, δίπλα στον Χαλίλ Καραντουμάν. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες και τραγουδιστές του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού σε συναυλίες, κοσμικά κέντρα, καθώς και στη δισκογραφία και σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα. Έχει επιμεληθεί σειρές δισκογραφικών εκδόσεων με Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική με κλασσικά αλλά και με δικά του κομμάτια. Διδάσκει κανονάκι στη σχολή του Σίμωνα Καρά και στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα και έχει κυκλοφορήσει μια μέθοδο διδασκαλίας για το Κανονάκι .

Ταπεινά ευχόμαστε στον αγαπητό φίλο Μανώλη Καρπάθιο καλή δύναμη.Πρόκειται για εναν μεγάλο και σπουδαίο ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ!!! Μας τιμάει με την φιλία και την εκτιμηση του!Μακάρι να μπορούσαμε να βρεθούμε κοντά του τις ημέρες αυτές.Θα μαθαίναμε πολλά!Θα έλθει όμως και στο Αγρίνιο...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου