Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

Β' Ιερατική Ημερίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως στην Ρίζα Αντιρρίου


Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην περιοχή Ρίζα Αντιρρίου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 1 Οκτωβρίου η Β’ Ιερατική Ημερίδα των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το γενικό θέμα ήταν: «Η πνευματική πανοπλία του ιερέως», ενώ εισηγήσεις ανέπτυξαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Στέφανος Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί ως τρίτος εισηγητής είχε προσκληθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα ανέπτυσσε το θέμα: «Προϋποθέσεις αντιμετωπίσεως αιρέσεων και παραθρησκειών». Λόγω όμως εκτάκτων ποιμαντικών υποχρεώσεων στη Μητρόπολή του, ο κ. Σεραφείμ δεν μπόρεσε τελικά να παραστεί στην Ημερίδα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ακολουθία του αγιασμού που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους εισηγητές και τους ιερείς, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους. Μετά από μία μικρή εισαγωγή που έκανε στο γενικό θέμα της Ημερίδος, κάλεσε στο βήμα τον πρώτο εισηγητή, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία, για να αναπτύξει την εισήγησή του που είχε θέμα: «Κατηχητική Διακονία». Μετά από την εμπεριστατωμένη ανάπτυξη του θέματος της κατηχήσεως μέσα στην εκκλησιαστική ζωή, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ο κ. Ιερεμίας είχε την ευκαιρία να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσαν οι ιερείς.

Ακολούθησε διάλειμμα κατά το οποίο προσφέρθηκε ένα μικρό κέρασμα και οι συμμετέχοντες έβγαλαν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία. Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο δεύτερος εισηγητής, ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Βιώματα Λατρείας». Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος κατά τον οποίο ο π. Στέφανος απάντησε στις ερωτήσεις των συνέδρων.

Κλείνοντας τις εργασίες της Ημερίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους δύο ομιλητές για τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους καθώς και τους ιερείς που παρευρέθηκαν. Εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για το ευχάριστο κλίμα που επικράτησε, και απευθυνόμενος στους ιερείς, τους παρότρυνε επιστρέφοντας στις ενορίες τους να συνεχίσουν να διακονούν με τον ίδιο θείο ζήλο, εργατικότητα και αφοσίωση το ποίμνιό τους.

Ακολούθησε κοινή τράπεζα στην οποία παρακάθισαν όλοι οι συμμετέχοντες και κατόπιν οι ιερείς έλαβαν από τον Σεβασμιώτατο το ενθύμιο της Ημερίδος και αποχώρησαν για τις ενορίες τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου