Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

"ΒΑΣΙΛΑΔΙ - Γύρω απ' το φάρο" - Έκθεση - Mουσική - Γευσιγνωσία


Η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΙΩΤΙΚΑ 2009" που πραγματοποιεί ο σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ", θα οργανώσει και θα παρουσιάσει επάνω στο νησί Αη-Σώστης έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα την λιμνοθάλασσα, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν αύριο στις 7 το απόγευμα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική βραδιά απο μέλη της χορωδίας του "Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου" κάτω από το φώς του φεγγαριού.

Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου της εκθέσεως (5 έως και 7 Σεπτεμβρίου) οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν τους εκλεκτούς μεσολογγίτικους θαλασσινούς μεζέδες και το ξακουστό ούζο Τρικενέ που κυκλοφορεί από το 1901 καθώς και τα παραδοσιακά γλυκά ρεβανί και αλευρίσιο χαλβά, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να δούν και να γνωρίσουν από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος παρέα με τους πρόθυμους ψαράδες του ιβαριού που το εκμεταλλεύονται.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται όχι μόνο στους Μεσολογγίτες αλλά και στους ιδιοκτήτες ταχύπλοων και ιστιοφόρων σκαφών καθώς και στα μέλη των Ναυτικών Ομίλων του Ιονίου, του Πατραϊκού και του Κορινθιακού Κόλπου. Τους προτείνουμε να πραγματοποιήσουν ενός άλλου είδους εναλλακτικό τουρισμό. Να διανυκτερεύσουν πάνω στο έρημο ιστορικό νησί, κυριολεκτικά μέσα στη φύση, παρέα με τα θαλασσοπούλια και δίπλα στ΄ αρμυρίκια που είναι και τα μοναδικά δένδρα του νησιού.

Κατά το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου - γιορτή του Αη Σώστη - θα λειτουργήσει και το ομώνυμο ιστορικό εκκλησάκι του νησιού που είναι κτισμένο από το 1860.

Σημείωση: Το νησί δεν διαθέτει την οποιαδήποτε παροχή εκτός από δύο μεγάλες δεξαμενές βρόχινου νερού για πλύσιμο.

Μεταβάσεις: Για όσους δεν διαθέτουν πλωτά μέσα ο διοργανωτής των "ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΙΩΤΙΚΩΝ 2009" σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ" 'εχει φροντίσει να γίνουν αναχωρήσεις με καίκια κ.λ.π. από την δυτική προβλήτα της Τουρλίδας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου. Το ίδιο θα επαναληφτεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου από τις 5 έως 5.30 το απόγευμα για την παρακολούθηση του Εσπερινού καθώς και την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου από τις 6.30 έως 8.30 το πρωί για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Λόγω του απροσδιόριστου αριθμού ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μπορεί να παρουσιαστούν μικροκαθυστερήσεις στις προγραμματισμένες αναχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου