Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Και μια άλλη μαύρη επέτειος...

14 Σεπτεμβρίου

Ημέρα Εθνικής Μνήμης

για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου θα παραθέσουμε στην συνέχεια ένα μικρό σχόλιο του αγαπητού συνεργάτου του Σταθμού μας κ.Κωνσταντίνου Χολέβα.

Η γενοκτονία και ο μακροχρόνιος σχεδιασμός

τού Κωνσταντίνου Χολέβα

πολιτικού επιστήμονος

"Ορισμένοι συμπατριώτες μας διστάζουν να μιλήσουν για γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού και ισχυρίζονται ότι οι Τούρκοι απλώς αντέδρασαν στην παρουσία του ελληνικού στρατού από το Μάιο του 1919 έως τον Αύγουστο του 1922 σε εδάφη που έχουν ιδιαίτερη αξία για την τουρκική εθνική ιδεολογία. Το επιχείρημα είναι σαθρό, διότι οι συστηματικοί διωγμοί κατά του Μικρασιατικού Ελληνισμού αρχίζουν πολύ προ της αποβιβάσεως του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη. Συγκεκριμένα αρχίζουν το 1914, όταν η ανθρωπότητα συγκλονιζόταν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τούτο καταδεικνύει η Μαύρη Βίβλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία εξεδόθη το 1919 και αναφέρεται σε γεγονότα των προηγουμένων ετών, καθώς και η μαρτυρία του Αμερικανού Πρέσβεως στην Κωνσταντινούπολη Χένρυ Μοργκεντάου, στο γνωστό βιβλίο του « Τα μυστικά του Βοσπόρου» . Η προσπάθεια των Νεοτούρκων να ξεριζώσουν τις Χριστιανικές εθνότητες, Έλληνες και Αρμενίους, από τη Μικρασία, στην οποία περιλαμβάνεται και ο μαρτυρικός Πόντος, ήταν καλά σχεδιασμένη και σε βάθος χρόνου. Μετά από το 1922 ακολούθησε η επιβολή βαρυτάτου φόρου στους Έλληνες της Πόλης- βαρλίκ βεργκισί- κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και η εξόντωση πολλών Ρωμηών στα φοβερά Τάγματα Εργασίας. Άμεση συνέχεια ήσαν τα Σεπτεμβριανά που τρομοκράτησαν τους Ομογενείς και ανάγκασαν πολλούς από αυτούς να φύγουν. Το 1964 ήλθε η απέλαση των Ελλήνων υπηκόων από την Κωνσταντινούπολη. Μετά ήλθε το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η μετατροπή της Ίμβρου σε ανοικτή φυλακή και τόσα άλλα δεινά που φθάνουν μέχρι και σήμερα με τις τουρκικές μεθοδεύσεις εις βάρος των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και κτημάτων των Ελληνορθοδόξων ( ιδέ και τη σχετική ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο).Το σχέδιο είναι οργανωμένο και εξελίσσεται επί δεκαετίες.

Η ιστορική μνήμη είναι απαραίτητη για να συμβιώσουμε ειρηνικά χωρίς οδυνηρές υποχωρήσεις. Η λέξη «αλήθεια» ετυμολογείται: α- στερητικό και λήθη. Δηλαδή να μη λησμονούμε".

πηγή Σχολίου:"Αντίβαρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου