Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ φωτορεπορτάζ: Νίκος ΜαγγίναςΤην περασμένη Δευτέρα το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ολοκλήρωσε την τετραήμερη επίσκεψή του στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος και ανεχώρησε δι' ειδικού αεροσκάφους για την Ελευσίνα.
Εκεί συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και οδικώς μετέβησαν στην Τρίπολη, την οποία επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για πρώτη φορά, μετά από σχετική πρόσκληση του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφθασε στην αρκαδική πρωτεύουσα λίγο πρίν τις 7 το απόγευμα και στην είσοδο της πόλης τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης, ενώ αγήματα του στρατού ξηράς και της πολεμικής αεροπορίας απέδωσαν τιμές.
Σε μια σεμνή τελετή, μπροστά απο το ιστορικό κτίριο του Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου, ενώπιον εκατοντάδων πιστών απο όλη την Πελοπόννησο, οι αρχές της αρκαδικής πόλης καλοσώρισαν τον Οικουμενικό Πατριάχη με θερμούς λόγους.

Στη συνέχεια εν πομπή ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας και τους ιερείς της Μητροπόλεως, διασχίζοντας την πόλη της Τρίπολης και δεχόμενος τις επευφημίες πιστών, έφθασε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, όπου και τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία.
Στον μητροπολιτικό ναό ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τα θερμότερα λόγια και απευθυνόμενος σε αυτόν, είπε στην τσακώνικη διάλεκτο: "Καούρ Εκάνατε" (=καλώς ήρθατε)!
Στη συνέχεια του δώρισε μια αρχιερατική ράβδο και σειρά εγκολπίων με τους πιστούς να τον επευφημούν: "Άξιος, Άξιος".
Οι τελετές προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου συνεχίστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, όπου ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη Τρίπολης επιδίδοντάς του το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

Στο δείπνο που παρετέθη προς τιμήν του Πατριάρχου, συγκροτήματα της περιοχής χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

πηγή:Φώς Φαναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου