Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο ο Ιερός Ναός Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του εν Βραχωρίω μαρτυρήσαντος,που βρίσκεται στις Φυτείες Ξηρομέρου.

Ιερά αγρυπνία επί τη εορτή των Αγίων Νεομαρτύρων Ιωάννου του εν Βραχώριω(Αγρινίω) μαρτυρήσαντος και Νικολάου του Καρπενησιώτου θα τελεσθεί σήμερα το βράδυ στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας Ευρυτανίας.Κατα την διάρκεια της πανηγύρεως-Ιεράς Αγρυπνίας θα εκτεθούν σε προσκύνηση,τμήματα των ιερών λειψάνων των εορταζομένων Αγίων.

Με την ευκαιρία της εορτής της συλλήψεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου πανηγυρίζει σήμερα και αύριο ο ομώνυμος Ιερός Ναός του αγαπητού κ.Νικολάου Μπαζώνη που βρίσκεται αριστερά όπως ανεβαίνουμε για την Αγία Μαρίνα,στην Καμαρούλα Αγρινίου.

Αύριο το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος της Ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της συνάξεως της θαυματουργού ιεράς εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και την ιερά μνήμη του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου.


Εορτάζει την Παρασκευή 25 του μηνός ,επί τη εορτή της Οσίας μητρός ημών Ευφροσύνης ο ομόνυμος ιδιωτικός Ιερός Ναός που βρίσκεται στην Καλλιθέα Τριχωνίδος. Την Πεμπτη στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός ενώ το πρωί της Παρασκευής θα ψαλλεί ο Όρθρος της εορτής της Αγίας και στη συνέχεια θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αειμνήστου Ευφροσύνης Παπαγαλάνη κτητορίσσης του Ιερού Ναού.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και στη Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στην ιερά πόλη του Μεσολογγίου
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ» λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, οδός Καψάλη 2 (πλησίον LIBERTY), τηλ. 26310 51724.

Η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» λειτουργεί κάτωθι του Δροσινείου Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως, οδός Δροσίνη 1, τηλ. 26310 51709.

Οι εγγραφές και για τις δύο Σχολές, θα πραγματοποιούνται έως και την επομένη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας», Πλατεία Ραζη-Κότσικα (πρ. Κέννεντυ) - Τηλ. 26310 26549.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.


Στην πόλη του Αγρινίου

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΔΑΥΪΔ Ο ΨΑΛΜΩΔΟΣ» λειτουργεί πίσω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ τα μαθήματα ξεκίνησαν απο την περασμένη Δευτέρα 14 του μηνός. Πληροφορίες στο τηλ. 26410 31083.

Η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» λειτουργεί στην οδό Μελεάγρου 30 (τηλ. 26410 55567). Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου


Εγκαινιάσθηκε χθές το απόγευμα στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Αγίου Κωνσταντίνου, η ετήσια έκθεση με έργα μαθητών και σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου που έγιναν την χρονιά 2008 – 2009. Παρουσιάζονται, ζωγραφικές και κεραμεικές εργασίες μαθητών όλων των ηλικιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και έργα από τα εργαστήρια αγιογραφίας και φωτογραφίας. Η έκθεση θα διαρκέσει ως και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.
Ώρες επισκέψεων καθημερινά : 10.00 -13.00 και 18.00 - 21.00

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου από της ιδρύσεώς του πρωτοστατεί στη διάσωση και διάδοση των Ελληνικών παραδοσιακών χορών από όλες της περιοχές της πατρίδας μας.Επειδή όμως οι λαϊκοί αυτοδίδακτοι οργανοπαίχτες αρχίζουν να σπανίζουν, η Επιτροπή του Λαογραφικού Ομίλου, θέλοντας να καλύψει το κενό αυτό, από εφέτος δημιούργησε Τμήμα εκμάθησης Λαϊκών Οργάνων.
Ειδικευμένοι Καθηγητές Μουσικής έχουν αναλάβει να παραδίνουν μαθήματα, μια φορά την εβδομάδα, στους χώρους του Παπαστρατείου Μεγάρου.
Τα όργανα που θα διδάσκονται, σε πρώτη φάση, είναι κλαρίνο, κρουστά, βιολί και λαούτο.
Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα κάθε ηλικίας και φύλου, τα οποία επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτά τα όργανα, είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά.
Οι έγγραφές άρχισαν πριν απο λίγες ημέρες, και πληροφορίες δίνονται κάθε μέρα στα γραφεία της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Παπαστράτειο Μέγαρο-Πλατεία Παναγοπούλου 4,τηλ. 26410-24767 και 26410-26984).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου