Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Ο Μακαριώτατος Aρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώμυμος, απαντά για τη φορολόγηση της ΕκκλησίαςΑντισυνταγματική και ανήθικη χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τη φορολόγηση με συντελεστή 20% των εσόδων της Εκκλησίας, ενώ προειδοποιεί με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Μακαριώτατος προτείνει να ισχύσει ο «λογιστικός προσδιορισμός», με βάση τα έσοδα και τα έξοδα, και να φορολογηθεί η Εκκλησία με 20%, επί του υπολοίπου, του καθαρού.

«Το κράτος μας λέει, δεν ξέρω τι έσοδα έχεις, εγώ θέλω το 20% από αυτά που εισπράττεις. Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και πολεμιέται τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι όμως και ανήθικο. Πως θα πας να πάρεις από τον άλλον το 20%, όταν μπορεί να μην βγάζει τα έξοδά του;» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει παραμύθι ότι η εκκλησία έχει 25 εκατ. ευρώ:
«Ελάτε να μας τα δείξετε και να μας πείτε που τα βρίσκετε όλα αυτά.
Ελάτε να τα μετρήσουμε
».
Εκφράζει, τέλος, την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό
για να του πει «πως η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

Ο Προκαθήμενος ερωτηθείς για τις σχέσεις με το Φανάρι, με αφορμή την υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής, αναφέρει ότι "οι σχέσεις συνεχίζουν να είναι ομαλές", αλλά και ότι "ήταν ένα περιστατικό που μας δημιούργησε μια ψυχρότητα. [.] σεβόμαστε την άποψη του Πατριαρχείου, αλλά και εμείς έχουμε τις δικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος, το Σύνταγμα και την Δικαιοσύνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου