Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

Αγιασμός σε "ναό του χρήματος" απο τον Αγρινιώτη Μητροπολίτη Αχελώου πατέρα Ευθύμιο...!!!


«Ένας ελληνορθόδοξος παπάς κατέβρεχε τα αεροπλάνα»,
με αυτή την αναφορά ξεκίνησε τον χαιρετισμό του
ο Μητροπολίτης Αχελώου κ. Ευθύμιος,
κατά τον αγιασμό που τέλεσε χθές το πρωί
στο Κεντρικό κατάστημα της ALPHA BANK στην Αθήνα.

Παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης κ. Δημητρίου Μαντζούνη, άλλων ανώτερων διοικητικών στελεχών, αλλά και υπαλλήλων της κεντρικής διοικήσεως και του καταστήματος, τελέσθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Επαινώντας ο Μητροπολίτης Ευθύμιος την διοίκηση της Τραπέζης, για την συνέχιση της παράδοσης του Αγιασμού που γίνεται την πρώτη εργάσιμη ημέρα του έτους, αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που συνέβη παλαιότερα στις Η.Π.Α. κατά την παραλαβή αεροπλάνων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ο Ιερέας της πλησιόχωρου Ελληνικής Κοινότητας κλήθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΑ και τέλεσε αγιασμό κατά την παραλαβή των αεροσκαφών.

Ο τοπικός Αμερικανικός τύπος σχολίασε το πρωτοφανές γεγονός με τον τίτλο

«Ένας ελληνορθόδοξος παπάς κατέβρεχε τα αεροπλάνα».

Ο Σεβασμιώτατος με αυτή την αναφορά είπε πως πιθανόν να φαίνεται παράξενο ότι τελείται Αγιασμός στον λεγόμενο «ναό του χρήματος», άλλα η Ορθόδοξη παράδοσή μας έχει καθιερώσει στην έναρξη κάθε έργου μας, να κάνουμε προσευχή και Αγιασμό.

Μάλιστα ο κ. Ευθύμιος, σημείωσε τις Αγιογραφικές αναφορές στην οικονομία και το χρήμα, πού έγιναν κατά την ανάγνωση σχετικής ευχής στην ακολουθία.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και μετέφερε στην Διοίκηση τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.


πηγή:
Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων
"Ρομφαία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου