Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Χειροτονία του πρώτου Φιτζιανού Ορθόδοξου ιερέα στη Θεσσαλονίκη.

Οι στιγμές ήταν πολύ συγκινητικές. Κάποιες από αυτές μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Τη θεία λειτουργία και τη χειροτονία τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος, ενώ συλλειτούργησαν ο σεβ. μητροπολίτης Ροδοστόλου και Αγίου Όρους κ. Χρυσόστομος, οι αρχιμανδρίτες π. Θεολόγος, π. Νικηφόρος (ιεραπόστολοι στο Κονγκό), ο π. Αναστάσιος (από την Κένυα), ο π. Πανάρετος από το Άγιο Όρος και οι πατέρες του μητροπολιτικού ναού.

Με τους λόγους του π. Βαρθολομαίου, του κ. Πράντζου και του σεβασμιωτάτου ενημερωθήκαμε για την πορεία της Ορθοδοξίας στην άλλη άκρη της Γης, στα νησιά Φίτζι του Ειρηνικού Ωκεανού και τονώθηκε το φρόνημά μας, γιατί εκεί επιτελείται ένα καθαρό αποστολικό έργο ευαγγελισμού των ντόπιων πληθυσμών.

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

( http://www.omf.gr/xeirotoniavartholomaiou.el.aspx )

Μετά τον καφέ και το κέρασμα ξεκίνησε η σύναξη, κατά την οποία μας μίλησε περισσότερο ο π. Αμφιλόχιος, εκθέτοντας τα γεγονότα της απαρχής της Ορθοδοξίας στα νησιά Φίτζι.

Έτσι μάθαμε με λεπτομέρειες πώς ξεκίνησε, πώς γνώρισε τον νυν π. Βαρθολομαίο και την πρεσβυτέρα του Λυδία, τον πάστορα Άλμπερτ και τη σύζυγό του Μίλα. Λόγια αγάπης και ιεραποστολής μας απηύθυνε και ο σεβ. μητροπολίτης Ροδοστόλου π. Χρυσόστομος και ο πρόεδρός μας κ. Βάιος Πράντζος.

Η παρουσία πλήθους κόσμου, κληρικών και λαϊκών, και ο ιερός ενθουσιασμός μας τόνωσε και μας υπενθυμίζει ξανά και ξανά τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε έναντι των νεοφωτίστων αδελφών και των ιεραποστόλων.

( http://www.omf.gr/hsynantisi.el.aspx )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να ενισχύσουν

το ιεραποστολικό έργο στη Νέα Ζηλανδία και στα νησιά Φίτζι,

ας καταθέσουν την αγάπη τους μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου