Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Στό Παπαστράτειο Μέγαρο αύριο το απόγευμα θα μιλήσει η Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού κα. Μέρω Κεσεσίογλου



Mια αξιόλογη εκδήλωση,
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,
διοργανώνει αυτή την
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.
στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού κα.
Μέρω Κεσεσίογλου,
ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου Επαμεινώνδας Τάνταρος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτεί η μαθήτρια Ευγενία Μπλέτσα για την εισαγωγή της στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με μουσικές νότες από τους Βασίλη Κονίδα, Ευγενία Γρέντζελου και Γιώργο Χαραλάμπους.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αγκαλιάζονται και να στηρίζονται από το σύνολο των πολιτών της περιοχής μας, αφού μας υπενθυμίζουν πως η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο.
Διαβάζοντας το βιογραφικό της κας. Κεσεσίογλου, πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από την ανιδιοτελή προσφορά της και το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο απέναντι σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες ομολογουμένως έχουν ανάγκη τη στήριξη όλων μας. Το βιογραφικό της έχει ως εξής : Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο πατέρας της ήταν γνωστός ευεργέτης, τόσο εκεί όσο και στα Ιεροσόλυμα. Μετά το πέρας των σπουδών της στη Γενεύη εγκαθίσταται μόνιμα στην Ελλάδα. Το 1978 σαν εθελόντρια των Ηνωμένων Εθνών, επισκέπτεται τη Δυτική Αφρική και αποκτά την πρώτη εμπειρία των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή.

Το 1980 φθάνει στην Ακτή Ελεφαντοστού με τεράστιες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού και στο λεπροκομείο του Bingerville χρηματοδοτεί την ανέγερση αίθουσας ψυχαγωγίας και κινηματογράφου και εξοπλίζει πιρόγες με μηχανές για να αλιεύουν οι λεπροί.

Από το 1983 πραγματοποιεί πολλαπλές αποστολές στις πόλεις της ίδιας χώρας με φαρμακευτικό υλικό, ιδρύει ή εξοπλίζει οδοντιατρεία, νοσοκομεία, μαιευτήρια και ορφανοτροφεία, όλα με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ, όπου κυματίζει η ελληνική σημαία και εξοπλίζει κέντρα υγείας.

Το 1994 με τη βοήθεια του Ελληνικού Υπουργείου Γεωργίας, αρχίζει η υλοποίηση ενός γιγαντιαίου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης σε 70 περιοχές συγχρόνως. Σήμερα το πρόγραμμα απασχολεί 3.000 αγρότισσες σε 70 συνεταιρισμούς με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ.

Το 1987 στην Ακτή Ελεφαντοστού τιμούν τη δράση της και της απονέμουν τον τίτλο της Γενικής Προξένου της χώρας στην Ελλάδα και το 1991 ανακηρύσσεται από το λαό φίλαρχος της φυλής BINI.

Το 1996 δωρίζει κινητή μονάδα χειρουργείου στην εμπόλεμη Rwanda, την οποία συνοδεύει η ίδια. Το 1998 ξεκινά η υλοποίηση του μεγαλεπήβολου προγράμματος διάδοσης του Ελληνικού Πολιτισμού στην Αφρική.

Με έσοδα από εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων ιδρύει την πρώτη Ελληνική Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια ιδρύει το πρώτο Ελληνικό Σχολείο, όπου φοιτούν 600 παιδιά μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα.

Οι καλύτεροι μαθητές επισκέπτονται την Ελλάδα δωρεάν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Το 1999 ιδρύει ειδικό νοσοκομείο με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ όπου νοσηλεύονται 400 παιδιά, που πάσχουν από ένα είδος μεταλλαγμένης λέπρας. Το 2000 ενισχύει την αποθεραπεία 100 λεπρών με την προσφορά ειδικών φαρμάκων.

Συνολικά ίδρυσε εννέα νοσοκομεία, ένα ορφανοτροφείο, ένα σχολείο, όλα με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ, όπου κυματίζει η ελληνική σημαία. Εξόπλισε τριάντα κέντρα υγείας και υλοποίησε πλήθος προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης, με τα οποία οι γυναίκες αγρότισσες απέκτησαν ένα ευπρεπές εισόδημα.

Το 2002 ιδρύει στην Τανζανία ορφανοτροφείο, όπου φιλοξενούνται παιδιά που οι γονείς πέθαναν από AIDS και αυτά είναι φορείς. Το 2003 αρχίζει η προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για τη μάστιγα του αιώνα, το AIDS.

Διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη και αλλού, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για την αγορά φαρμακευτικού υλικού για τους ασθενείς του ιού HIV AIDS στις χώρες της Αφρικής.

Τα έτη 2004 και 2005 ιδρύει δύο ορφανοτροφεία, πάντα με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ, όπου φιλοξενούνται από 200 ορφανά παιδιά φορείς του AIDS.

Το ίδιο έτος ιδρύεται Γεωργική Σχολή όπου εκπαιδεύονται στη γεωργία, κτηνοτροφία και ιχθυοκαλλιέργεια.


πηγή: agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου