Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Η Μ. Δούκισσα των Ρομανώφ στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη

Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε η Μ. Δούκισσα της Ρωσσίας Μαρία Βλαντιμήροβνα Ρομάνοβα, απόγονος της τσαρικής οικογενείας των Ρομανώφ, η οποία ζει στην Ισπανία.

Η Δούκισσα εξέφρασε τον ιδιαίτερο σεβασμό της στο πρόσωπο του Πατριάρχου καθώς επίσης και στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από το οποίο οι Ρως δέχτηκαν τον χριστιανισμό εδώ και χιλιαεικοσιένα χρόνια (988). Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην νέα σελίδα των σχέσεων που άνοιξαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το Πατριαρχείο Μόσχας, κατά την συνάντηση των Ορθοδόξων Προκαθημένων, που πραγματοποιήθηκε το 2008 στο Φανάρι, με την παρουσία του αοιδίμου Πατριάρχου Μόσχας Αλεξίου, καθώς και κατά την ειρηνική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο νέος Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος στο Φανάρι τον Ιούλιο του 2009.

Η απόγονος των Ρομανώφ κατά τη συνάντηση δώρισε στον Πατριάρχη ένα λεύκωμα της οικογενείας των Ρομανώφ, ενώ ο Πατριάρχης τής πρόσφερε Τόμο σχετικό με την ιστορία του Πατριαρχείου και το αναμνηστικό γραμματόσημο που εξέδωσε το Βατικανό για την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι το 2006, όπου εικονίζονται οι δύο Προκαθήμενοι.

Η Δούκισσα Μαρία ήλθε στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τόν εορτασμό των διακοσίων δέκα χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ρώσσου ποιητή Αλεξάνδρου Πούσκιν, που τιμήθηκαν με φιλανθρωπικό χορό υπό την αιγίδα της και σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πόλη.

πηγή:Φώς Φαναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου