Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Ένας χρόνος "Καληνύχτα Ελλάδα"

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις παραμονές των Χριστουγέννων 2008 όταν δημοσιεύθηκε το βιβλίο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου με τον τίτλο που σχολιάστηκε ευρύτατα:

”Kαληνύχτα Ελλάδα”
Το βιβλίο που βρίσκεται σε όλα τα ελληνικά βιβλιοπωλεία αναδεικνύει τους...

προβληματισμούς του μέσου Έλληνα, της Ελληνίδας των παιδιών μας στα κοινωνικά, πολιτικά, ψυχολογικά δρώμενα της πατρίδας μας απαρτίζεται από 65 άρθρα κατανεμημένα σε 9 ενότητες που καλύπτουν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, την πολιτική και τα Κόμματα, τον Έλληνα και το αυτοκίνητο, την μοναξιά μας που σκοτώνει, τον καρκίνο που θερίζει μεγάλους και μικρούς, την τηλεόραση και τον «περίεργο» ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ, τις εξαρτήσεις μας από ουσίες και ιντερνέτ, τον έρωτα, τον γάμο, το διαζύγιο.

Ή τελευταία ενότητα του βιβλίου δίνει ΕΛΠΙΔΑ η οποία τώρα,
ένα χρόνο αργότερα γίνεται πολύ επίκαιρη, με δεδομένη και την πρώτη εδώ και πολλά χρόνια σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών που ΟΛΟΙ οι Έλληνες ελπίζουμε ότι συμμετέχουν και διαισθάνονται το μήνυμα που έχει στείλει με την αφιέρωσή του ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος:


«Να αγαπάς την Ελλάδα, να λες, Εγώ μονάχος έχω χρέος να την σώσω… Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω…»

πηγή:taxalia

2 σχόλια:

 1. Εκτός από την προσπάθεια διαφήμισης του συγκεκριμένου βιβλίου, ποιος άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει για την συγκεκριμένη ανάρτηση;
  ΥΓ. το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι κακό (ω ναι!!! το έχω διαβάσει) δίνει αρκετές αφορμές για δημιουργικές σκέψεις, έχει βέβαια πολλές μα πάρα πολλές υπερβολές και γενικεύσεις (απλοϊκές και κουραστικές ορισμένες φορές) αλλά παρ όλα αυτά είναι ενδιαφέρον και έχει ακόμα μια χρήση που ο συγγραφέας δεν φαίνεται να είχε προβλέψει. Διαβάζοντας το τα μέλη μιας οικογένειας ή ακόμη και μια φιλική παρέα και στη συνεχεία συζητώντας πάνω στα ζητήματα που θέτει, δίνει πολλές θετικές αφορμές για ουσιαστική συζήτηση. Στα αρνητικά του συγκαταλέγεται μόνο η περσινή προσπάθεια διαφήμισης του σε εντελώς άκαιρη στιγμή και με άκομψο τρόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ greeks_against_stupidity καλημέρα και χρόνια πολλά για τις ημέρες που διανύουμε.Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.
  Μέσω του ιστολογίου "Ευδρομούντων Αλείπτης" προσπαθούμε -αφιλόδοξα και χωρίς κάποιο υ λ ι κ ό όφελος- να προβάλουμε -το κατά δύναμιν βεβαίως- ανάμεσα στα άλλα, κείμενα, σκέψεις και μερικά βιβλία που διαβάζοντάς τα προβληματιστήκαμε, ωφεληθήκαμε και μας έκαναν να βλέπουμε με μάτι άγρυπνο και διάθεση αυτοκριτική όσα γίνονται γύρω και μέσα μας.
  Έτσι και με το ”Kαληνύχτα Ελλάδα”του καθηγητή κ.Γεωργίου Πιπερόπουλου.
  Συν τις άλλοις συνεργαστήκαμε για περισσότερο από ένα χρόνο στο Ραδιοφωνικό Σταθμό"Ο Πατροκοσμάς"της ενορίας Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου και διαπιστώσαμε και εκεί το ανυπόκριτο της αγάπης του, την ειλικρίνεια και γνησιότητα των λεγομένων του.
  Άλλωστε όπως και εσύ αναφέρεις στο υστερόγραφό σου "δίνει πολλές θετικές αφορμές για ουσιαστική συζήτηση"κάτι που είναι το ζητούμενο κατά την άποψή μου, σήμερα.
  Και πάλι σε ευχαριστώ για την επικοινωνία μας αυτή.Σου εύχομαι ολόψυχα ευλογημένο Δωδεκαήμερο,καλή και δημιουργική χρονιά και συγχαρητήρια και για το δικό σου όμορφο ιστολόγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή