Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ. 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ».


Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία, πραγματοποιεί απο τήν χθεσινή ημέρα έως αύριο,

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο,

με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την κοίμηση του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη (+ 1809),

με τίτλο:

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ. 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ».

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και είναι ενταγμένο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 44ων Δημητρίων.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ειδικοί μελετητές του πολύπλευρου έργου του αγίου Νικοδήμου από πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού,ανάμεσα στούς οποίους και ο εκλεκτός Συμπατριώτης μας Καθηγητής τής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ κ.Παναγιώτης Σκαλστής -με μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση- καθώς και λόγιοι αγιορείτες μοναχοί, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με πτυχές της ζωής και του έργου τουτου Αγίου Νικοδήμου.

Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα,στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), ενώ οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν σήμερα και αύριο ,-που ολοκληρώνεται - στην αίθουσα συνεδρίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου