Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νίκος Μαγγίνας


Την σταθερή στήριξη της Αμερικανικής Κυβέρνησης στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στις προσπάθειες που καταβάλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σε δείπνο που παρέθεσε χθες, στην επίσημη κατοικία του στην Ουάσινγκτον, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τον βαθύτατο σεβασμό του στο πρόσωπο του προκαθημένου της Ορθοδοξίας επισημαίνοντας την σημασία των πρωτοβουλιών του για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για το περιβάλλον, καθώς επίσης και για την ενδυνάμωση της παρουσίας της Ορθοδοξίας στην ανατολική Ευρώπη και τον κόσμο.

«Στηρίζουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τις προσπάθειές του για τον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» τόνισε ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη πνευματικό ηγέτη παγκοσμίου κύρους. Αναφέρθηκε μάλιστα με έμφαση στους διαθρησκειακούς διαλόγους που προωθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείου και ως στόχο έχουν την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη πιστών διαφορετικών θρησκειών.

Στο δείπνο, μεταξύ άλλων, παρακάθησαν και οι Πρέσβεις της Ελλάδος, της Τουρκίας και της Κύπρου στην Ουάσινγκτον.πηγή:Φώς Φαναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου