Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφτασε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στη μία το μεσημέρι συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη, Ιταλίας Γεννάδιο και Καρπάθου Αμβρόσιος Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος είχαν ιδιαίτερη συνομιλία σαράντα λεπτών στο γραφείο του κ. Ιερωνύμου.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην αίθουσα του θρόνου τού απηύθυνε την προτροπή
«να νιώθετε σαν στο σπίτι σας όπως και εμείς νιώθουμε
όταν ερχόμαστε στην Κωνσταντινούπολη».Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από τη δική του πλευρά χαρακτήρισε
τη συνάντηση όχι ως απλή και επιβαλλόμενη
από το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο,
«αλλά μια αδελφική επίσκεψη αδελφού προς αδελφό».


Ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μια ασημένια κανδήλα, ενώ ο κ. Βαρθολομαίος προσέφερε στον κ. Ιερώνυμο ένα παραδοσιακό ασημένιο Πολίτικο αμφορέα.

...ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύης», στην οδό Σοφοκλέους, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Οι δύο Προκαθήμενοι μοίρασαν φαγητό στους απόρους, μετανάστες και ενδεείς που καθημερινά τρέφονται με την φροντίδα της Εκκλησίας.Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε:
«Η Εκκλησία δείχνει τον σεβασμό προς το ανθρώπινο πρόσωπο και την αξιοπρέπεια, με αγάπη και διακριτικότητα χωρίς να ταπεινώνει και να εξευτελίζει τους συνανθρώπους μας.
Αποχωρώ συγκλονισμένος από αυτά που είδα και έζησα».
πηγή:Φώς Φαναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου