Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Ο ΟΝΤΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ!

«Προτιμούμε να παραμείνουμε εδώ
έστω και αν σταυρωνόμαστε ορισμένες φορές».

Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας και το ποίμνιό της στην Τουρκία κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην κορυφαία εκπομπή του CBS, «60 λεπτά», στην Αμερική.


«Το Τουρκικό Κράτος θα ήταν χαρούμενο να έβλεπε το Πατριαρχείο να αφανίζεται ή να μετακινείται στο εξωτερικό αλλά πεποίθησή μας είναι ότι αυτό ουδέποτε θα συμβεί», επισημαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας στον δημοσιογράφο Μπομπ Σίμονς.

«Μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Και αισθανόμαστε ότι δεν απολαμβάνουμε τα πλήρη δικαιώματά μας ως πολίτες της Τουρκίας» προσθέτει.

«Σας μεταχειρίζονται σαν Β’ κατηγορίας πολίτες και είστε έλληνας. Γιατί δεν πάτε στην Ελλάδα;», ρώτησε ο αμερικανός δημοσιογράφος τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Γιατί αυτή είναι η πατρίδα μας, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ θέλουμε να πεθάνουμε. Αισθανόμαστε ότι εδώ είναι η αποστολή μας, όπως ήταν εδώ και 17 αιώνες και διερωτώμαι γιατί οι αρχές της χώρας μας δεν σέβονται την ιστορία μας», απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και η Ομογένεια στις ΗΠΑ έκαναν διαβήματα στον Πρόεδρο Ομπάμα για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά από πληροφορίες ότι κινδυνεύει.


Πού είναι όλοι αυτοί οι Ελληναράδες ανθέλληνες, που ευδοκιμούν στο Ελλαδικό κράτος και παριστάνουν τους σούπερ Ορθοδόξους και κατά καιρούς έχουν κάνει ελεεινές επιθέσεις στον Πατριάρχη;

Στο καβούκι τους κλεισμένοι, οι μικρόψυχοι...


Ο Πατριάρχης δίνει τον αγώνα του νυν και αεί! Προχωράει μπροστά, ευτυχώς! Κι αφήνει όλους μας πολύ πίσω...

Πότε θα καταλάβουμε την κατάστασή μας;

πηγή:Ιδιωτική Οδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου