Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ...


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Σε μια ευγενική και ασυνήθιστη για διπλωμάτες της Τουρκίας χειρονομία προέβη ο νέος Τούρκος Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Hasan Gogus, o οποίος έσπευσε στο αεροδρόμιο των Αθηνών, την Κυριακή το απόγευμα, προκειμένου να αποχαιρετίσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που θα επέστρεφε στην Κωνσταντινούπολη.


Ο νέος Πρέσβης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του προ εξαμήνου, με ένα πλατύ χαμόγελο χαιρέτισε τον Πατριάρχη στην αίθουσα των επισήμων και επέμενε να τον συνοδεύσει μέχρι την σκάλα του αεροσκάφους. Η κίνησή του αυτή αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους παρισταμένους, οι οποίοι σχολίασαν ως θετικό γεγονός την πρωτοβουλία του να παραστεί στο αεροδρόμιο.
Η ενέργειά του αυτή ακολούθησε την εγκάρδια υποδοχή που επεφύλαξε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τη συνοδεία του στην Πρεσβευτική κατοικία την περασμένη Παρασκευή, όπου παρέθεσε πρωινό προς τιμήν του Πατριάρχου. Στο αεροδρόμιο, ως είθισται, προπέμπει τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, και στην προκειμένη περίπτωση ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, επίσης, Ιεράρχες, στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, η πρέσβης της εθιμοτυπίας κ. A. Μπούρα κ.α. Κατά την αναχώρηση άγημα της αεροπορίας απέδωσε τιμές στον Πατριάρχη του Γένους.
Τον Πατριάρχη αποχαιρέτισε και ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, εκ των μετόχων της Αegean, που παραχώρησε τιμητικώς ειδικό αεροσκάφος γι' αυτό το ταξίδι του Πατριάρχου στην Ελλάδα.
πηγή:Φώς Φαναρίου

1 σχόλιο:

  1. Μπά, μπά!!!
    Ὁ "εὐσεβέστατος" Σηφουνάκης κοντά στόν οἰκουμενικό πατριάρχη;;
    Αὐτός δέν ἦταν πού ἔβριζε εὐκαίρως-ἀκαίρως τόν Χριστόδουλο καί ὅποιον ἄλλον εἶναι ἐμπόδιο στά πασοκικά σχέδιά του;; Πού μιλάει συνέχεια γιά χωρισμό Ἐκκλησίας - Πολιτείας;;
    Πῶς τόν δέχτηκε δίπλα του ὁ π. Βορθολομαῖος;; Μέγα λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή